Kuşadası'nda cost eğitimi

Manşet Aydın

Aydın Haber Siteleri / Manşet Aydın 10 Görüntüleme

Sektörle ilgili faaliyet gösteren KUTO 3. Meslek Komitesi organizasyonunda gerçekleşen eğitim, ADÜ Kuşadası Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin tarafından verildi.Aynı zamanda Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Profesyonel Şef Emrah Köksal Sezgin; menünün önemini anlatarak başladığı ve bir yiyecek içecek işletmesinin başarısındaki üç önemli unsurun müşteri, ortam ve menü olduğunu söylediği eğitimde; menü planlamasının önemi, süreci, dikkat edilmesi gereken hususlar, öncelikler ve standart reçeteleri anlattı. Gün boyu devam eden eğitimde maliyet (cost), maliyet kontrolü, yöntemleri, karşılaşılan sorunlar ve uygulamalı olarak fiyatlama ve önemine dikkat çekildi.Yeme-içme ve konaklama sektörlerinde faaliyet gösteren Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin katılımıyla gerçekleşen eğitimin sonunda katılımcılara belgeleri verildi.

Yorumlar