Aydın Valisi Dr. Osman Varol’un başkanlığında düzenlenen Su Ürünleri Sektörü İstişare Toplantısı’nda, kentin su ürünleri alanındaki mevcut durum ve gelecek hedefleri ele alındı.

Toplantıda, sektörün sürdürülebilir biçimde geliştirilmesine yönelik görüş ve öneriler değerlendirildi. Aydın’ın su ürünleri yetiştiriciliğinde 77 bin 475 tonluk proje kapasitesiyle Türkiye’de üçüncü sırada yer aldığı belirtildi.

Kentte faaliyet gösteren 2 birlik ve 12 kooperatif ile 243 kayıtlı balıkçı teknesi ve 1.445 balıkçının, güçlü üretim yapısının omurgasını oluşturduğu ifade edildi.

Toplantının sonunda, doğal kaynakları koruyan, üreticileri destekleyen ve Aydın ekonomisine sağlanan katma değeri artıran çalışmaların, güçlü bir iş birliği içinde sürdürülmesi değerlendirildi.