İstanbul’da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği Yerel Yönetimler Gündemli İl Danışma Meclisi’nde farklı siyasi partilerden 136 kişi AK Parti’ye katıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın ev sahipliğindeki toplantı, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, parti yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla yapıldı. CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anahtar Parti ve DEM Parti’de daha önce görev yapmış isimlerin de aralarında bulunduğu 136 kişinin rozet taktığı bildirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, yerel yönetim anlayışlarının merkezinde insanın bulunduğunu söyledi. Demir, “Milletle bütünleşmek, vatandaşın gündelik hayatına dokunmakla olur. Yılın her günü mahalle aralarında, okul önlerinde, cami avlularında vatandaşla birlikte olabilmektir bizim işimiz” dedi. CHP’nin yerel yönetim yaklaşımını eleştiren Demir, “Bu yolda bizim rehberimiz ahlak, ölçümüz adalet ve gücümüz milletimizdir” ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki geçmişine dikkat çekerek 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik çalışmalarının, partinin 2002’de iktidara uzanan yolculuğunda önemli rol oynadığını anlattı. Özdemir, “AK Parti belediyeciliği ile diğer belediyecilik anlayışları arasındaki farkın net ve somut olarak görüldüğü bir dönemin içerisindeyiz” dedi.

Özdemir, göreve geldiklerinde İstanbul’da 13 AK Partili belediye bulunduğunu hatırlatarak, belediye başkanlarının partiye katılımları ve belediye meclislerinde yapılan başkan vekilliği seçimleriyle sayının arttığını söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi’ye başarı dileyen Özdemir, Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin ile Adalar Belediye Başkan Vekili Kemal Türkyılmaz’ı tebrik etti.

Adalar Belediyesi’nde göreve başlanmasının ardından yaşanan hizmet sorunlarına değinen Özdemir, belediyeye ait 13 araçtan 12’sinin arızalı olduğunu, AK Partili belediyelerin desteğiyle ilçede temizlik çalışmalarının hızla başlatıldığını aktardı.

Ataşehir ve Eyüpsultan ilçelerinde yapılacak belediye başkan vekilliği seçimlerine de değinen Özdemir, AK Parti adaylarına başarı diledi. Özdemir, “Umuyoruz iki ilçemizde de AK Parti hizmetleri yarından itibaren başlar. Oradaki seçimleri de inşallah hep birlikte takip edeceğiz” dedi.

Toplantı, yerel yönetim gündemine ilişkin istişarelerin ardından AK Parti’ye yeni katılan isimlerin karşılanmasıyla sürdü.