Osmanlı Mutfağına Kültürel ve Bilimsel Açıdan Çok Yönlü Bakış Söyleşisi Gerçekleşti

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDAM) tarafından düzenlenen “Osmanlı Mutfağına Kültürel ve Bilimsel Açıdan Çok Yönlü Bakış’’ konulu söyleşi, 9 Şubat 2021 tarihinde Google Meet uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDAM) tarafından düzenlenen “Osmanlı Mutfağına Kültürel ve Bilimsel Açıdan Çok Yönlü Bakış’’ konulu söyleşi, 9 Şubat 2021 tarihinde Google Meet uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Söyleşiye; Didim MYO Öğretim Görevlisi Mehmet Taş, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Tekiner, Anadolu Üniversitesi Aşçılık Programı Dr. Öğretim Üyesi Osman Güldemir, İstanbul Gelişim Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi İbrahim Levent Demirçakmak, Karabük Üniversitesi Aflani MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Öğretim Görevlisi Mehmet Taş açılış konuşmasında, “Yemeklerin fiziksel, kimyasal ve içerisindeki bileşenleri kapsayan geniş çaplı bir söyleşi gerçekleştirmek istedik.” dedi.

Söyleşide; İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Görevlisi İbrahim Demirçakmak Orta Asya’da Anadolu Selçuklu dönemine kadar kullanılan et, baharat ve tat vericiler hakkında bilgi verdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Güldemir, Anadolu Selçuklu ve Cumhuriyet döneminin kullanılan mutfak materyalleri, pişirme teknikleri, beslenme alışkanlıkları ile o dönemin saray ve halk mutfağının menülerini anlattı.

Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak, Osmanlı’da menülerin tat ve aroma çeşitliliğinden bahsetti.

İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Tekiner Osmanlı mutfağında yer alan menülerin sosyal bilimler ve fen bilimleri açısından ele alarak günümüzde Türk mutfağının dünyada yeterince tanınmadığına vurgu yaptı.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Haberler

adana escort adıyaman escort afyon escort ağrı escort aksaray escort alanya escort amasya escort ankara escort antalya escort ardahan escort artvin escort aydın escort balıkesir escort bartın escort batman escort bayburt escort bilecik escort bingöl escort bitlis escort bodrum escort bolu escort bursa escort çanakkale escort çankırı escort çorum escort denizli escort düzce escort edirne escort elazığ escort erzurum escort eskişehir escort gebze escort hatay escort ısparta escort istanbul escort izmir escort izmit escort kayseri escort kilis escort konya escort kütahya escort manisa escort marmaris escort mersin escort muğla escort osmaniye escort samsun escort sivas escort tekirdağ escort tokat escort trabzon escort uşak escort yalova escort pendik escort konak escort maltepe escort mersin escort

Patara Kiralik villa Antalya Kiralık Villa Gunluk Kiralik Villa Kalkan Kiralik Villa Kaş Kiralik Villa
soguk oda tamir soguk oda montaj soguk oda bakım soguk hava deposu buzhane tamir servisi
oto çekici acil oto çekici En yakin çekici En uygun Çekici Uzun Yol çekici
yol yardım oto kurtarma çekici kurtarıcı oto çekici
beyaz eşya servisi klima servisi buzdolabı tamircisi beyaz eşya tamircisi klima servisi