Renault Group’un 12-18 Ekim tarihlerindeki 2026 Paris Otomobil Fuarı’nda, Türkiye’de üretilen yeni Dacia Striker ilk kez dünya kamuoyuna tanıtıldı. OYAK Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilen C-segmenti crossover, Dacia’nın ürün gamını genişletirken Türkiye’nin Renault Group’un küresel üretim ve ihracat ağındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Şirketin verdiği bilgilere göre model, OYAK ve Renault Group’un 2023 yılının sonunda açıkladığı 400 milyon euroluk yatırım planının son halkasını oluşturdu. Striker’ın üretimiyle Türkiye, modelin dünyadaki tek üretim merkezi olacak.

Türkiye’den Avrupa başta olmak üzere farklı pazarlara ihraç edilecek Striker için tüm motor seçeneklerinin ÖTV muaf satışlarına uygun olması öngörülüyor. Türkiye’de üretilen yeni Dacia Striker’ın Aralık 2026’da Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Renault ve Dacia’nın Paris programı

Renault Group, fuarda Renault, Dacia ve Alpine markalarıyla geniş ürün gamını, dünya prömiyerlerini ve geleceğe yönelik tasarım ile teknoloji çalışmalarını sergiliyor. Dacia, Striker’ın yanı sıra Avrupa’da üretilen ikinci nesil elektrikli Spring modelinin de dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Renault, elektrikli mobilite vizyonunu yansıtan E-Space Concepti tanıttı. Ayrıca yeni Megane E-Tech Elektrikli ve Trafic Van E-Tech Elektrikli modelleri, sınırlı üretim Rafale Hypnotic ve özel kişiselleştirilmiş Renault 5 Turbo 3E fuarda yer aldı. Twingo E-Tech Elektrikli ürün gamına eklenen Twingobay panoramik cam tavan da ilk kez gösterildi.

Marka, elektrikli araç ürün gamında LFP batarya teknolojisini devreye alırken, Google’ın yapay zekâ asistanı Gemini entegrasyonuyla araç içi dijital deneyimi geliştirmeyi hedeflediğini açıkladı. Renault Pro+ standında Kangoo, Trafic ve Master ile ticari müşterilere yönelik kişiselleştirme çözümleri, Converted by Renault uygulamaları ve UPTIMIZE programı kapsamındaki yeni hizmetler sergilendi.

Alpine’den A310 VISION konsepti

Alpine, ikonik Alpine A310dan ilham alan A310 VISION konsept otomobilini tanıttı. Ayrıca gelecekteki üçüncü nesil A110’un tasarımına dair ipuçları taşıyan Alpine A110 Sculpture ilk kez gösterildi.

Alpine’ın kişiselleştirme programı Atelier Alpine kapsamında A290 ve A390 modellerine yönelik yeni seçenekler ziyaretçilere sunuldu. Yeni Collection donanım seviyesine sahip A290 ile Bleu Tempête Mat renk seçeneğiyle sergilenen A390 GTS, markanın kişiselleştirme alanındaki yeniliklerini temsil etti.