Aydın'ın Efeler ilçesinde sokaklara bırakılan plakasız hurda araçlar, Zeybek Mahallesi 1506 Sokak başta olmak üzere çevrede yaşayanları ve esnafı endişelendiriyor. Mahalle sakinleri, yıllardır kaldırılmayan bu araçlar nedeniyle güvenlik sorunu yaşadıklarını söyleyerek yetkililerden çözüm istiyor.
Vatandaşlar, uzun süredir aynı noktalarda bekleyen araçların görüntü kirliliği oluşturduğunu ve risklere yol açtığını dile getirdi. İhbarlarda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını aktaran mahalleli, araçların bir an önce çekilmesini talep ediyor.
Sanayi bölgesindeki esnaf da durumdan şikâyetçi oldu ve Emniyet Müdürlüğü ile Efeler Belediyesi'ne çağrıda bulundu.
"Sanayide bazı sokaklar hurda araç çöplüğüne dönmüş durumda. Üzerinde plakası olmayan ve yıllardır aynı noktada hurda vaziyette bekleyen araçlar madde bağımlısı kişilerin de yatıp kalktığı mekan olarak kullanılmaya başlandı. Defalarca ilgili birimlere bildirimde bulunduk. Ancak araçlar hala kaldırılmadı. Özellikle akşam saatlerinde burada kendimizi güvende hissetmiyoruz. Sanayi bölgesinin güvenliği açısından bu araçların bir an önce kaldırılmasını istiyoruz" diyerek gerek Emniyet Müdürlüğü’nün gerekse Efeler Belediyesi’nin kendilerini bu dertten kurtarmasını istediler.













Yorumlar