YENİ Parti Aydın İl Başkanlığı için 18 Ekim’de gerçekleştirilecek ön seçim öncesinde Barkan Kalınomuz adaylığını kamuoyuna duyurdu. Parti binasında partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Kalınomuz, adaylık sürecini herhangi bir milletvekili ya da belediye başkanının desteğiyle değil, parti örgütünün iradesine dayanarak yürüttüğünü söyledi.

Eski CHP Aydın İl Başkanı olan Kalınomuz, siyasi yaşamı boyunca edindiği deneyimi yeni dönemde teşkilat çalışmalarına aktarmak istediğini belirtti. İl başkanlığına seçilmesi halinde daha aktif, ulaşılabilir ve örgütle birlikte hareket eden bir yönetim oluşturmayı hedeflediğini ifade etti.

“KARARI ÖRGÜT VERECEK”

Ön seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalınomuz, 18 Ekim’de sandıktan çıkacak sonuca saygı göstereceğini vurguladı. Adaylığının belirli siyasi isimlerin yönlendirmesiyle ortaya çıkmadığını dile getiren Kalınomuz, kendisini “partinin ve örgütün adayı” olarak tanımladı.

Parti örgütünün vereceği kararın belirleyici olacağını kaydeden Kalınomuz, ön seçimde delegelerin karşısına çıkmaya hazır olduğunu ve sonuç ne olursa olsun örgüt iradesini kabul edeceğini ifade etti.

YÖNETİM ANLAYIŞINI ANLATTI

Kalınomuz, adaylık açıklamasında yalnızca seçim sürecine değil, il başkanlığına gelmesi halinde hayata geçirmek istediği çalışmalara da değindi. Teşkilatın daha işlevsel hale getirilmesi ve vatandaşlarla daha güçlü iletişim kurulması gerektiğini belirten Kalınomuz, mevcut il binasının daha merkezi ve ulaşılabilir bir noktaya taşınmasını da hedefleri arasında gösterdi.