Yeni Parti İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Yeni Parti Aydın İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada partinin kuruluş sürecini anlatarak iktidar hedefi ve parti içindeki birlik mesajları üzerinde durdu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan hukuki ve siyasi gelişmelerin ardından yeni bir yapılanmaya gidildiğini savunan Arslan, Genel Başkan Özgür Özel’in liderliğinde mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Konuşmasına Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, gençler ve partilileri selamlayarak başlayan Arslan, divan başkanı olarak kendisine ve çalışma arkadaşlarına gösterilen güven için teşekkür etti.

“Yeni partiyi milletimiz kurdu”

Partinin kuruluş sürecinin kolay olmadığını belirten Arslan, yeni yapılanmanın kişisel beklentiler nedeniyle kurulmadığını söyledi. CHP’de yaşanan gelişmelere değinen Arslan, parti genel merkezinin hukuki süreçler nedeniyle işgal edildiğini öne sürdü.

Genel Başkan Özgür Özel’in liderliğinde yola çıktıklarını belirten Arslan, yeni partinin ilk genel merkezinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu ifade etti. Arslan, bu sürecin Cumhuriyet’in temel değerleri ve millet iradesi doğrultusunda şekillendiğini savundu.

Partinin kısa sürede 81 ilde ve ilçelerde örgütlendiğini belirten Arslan, kuruluş sürecinde vatandaşların maddi destek sağladığını dile getirdi. Partinin finansmanında vatandaşların katkısının önemine dikkat çeken Arslan, “Yeni partiyi milletimiz kurdu. Adını milletimiz koydu. Bütçesini sizler verdiniz” diye konuştu.

İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından Parti Meclisi tarafından alınacak kararla büyük kurultayın gerçekleştirileceğini belirten Arslan, kurultay sürecinin ardından iktidar hedefi doğrultusunda çalışmaların hız kazanacağını kaydetti.

“Erdoğan tabii ki bunu hazmedemez”

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı ve sonrasındaki siyasi gelişmelere de değinen Arslan, Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından partinin seçim başarısı elde ettiğini savundu. CHP’nin 47 yıl sonra seçimlerde birinci parti olduğunu belirten Arslan, bu başarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilemeyeceğini öne sürdü.

Arslan, konuya ilişkin konuşmasında, “47 yıl sonra partimizi birinci parti yaptık, değil mi? Bizim günahımız bu; partimizi birinci parti yapmak! Recep Tayyip Erdoğan tabii ki bunu hazmedemez. Recep Tayyip Erdoğan tabii ki bu işten mutlu olmaz” ifadelerini kullandı.

Parti içindeki bazı isimlerin de Özgür Özel’in kurultay zaferini kabullenemediğini iddia eden Arslan, geçmişte genel başkanlık ve yöneticilik görevlerinde bulunan bazı isimleri eleştirdi. Arslan, kendi siyasi mücadelelerinin kişisel makam ve görev beklentileriyle ilgili olmadığını belirterek, temel amaçlarının iktidara gelmek olduğunu söyledi.

“Bizim derdimiz koltuk değil, iktidar”

Yeni partinin kişisel makam elde etmek amacıyla kurulmadığını vurgulayan Arslan, siyasi mücadelelerinin temelinde ülkenin yönetiminde söz sahibi olma hedefinin bulunduğunu ifade etti.

Arslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bizim derdimiz koltuk değil. Bizim derdimiz millet, millet! Bizim derdimiz iktidar! Biz yeni partiyi koltuğumuz olsun diye kurmadık, iktidar olsun diye kurduk.”

Partililere birlik ve beraberlik çağrısı yapan Arslan, siyasi mücadelenin özveri, emek ve kararlılık gerektirdiğini belirtti. Arslan, iktidar hedefi doğrultusunda partililerin yan yana ve omuz omuza hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Aydın’daki belediye yönetimine eleştiri

Konuşmasında Aydın’daki yerel yönetimlere de değinen Arslan, belediye başkanlarının görevlerini sürdürürken karşılaştıkları siyasi baskılara karşı kararlı durmaları gerektiğini savundu. Aydın’da belediye başkanlığı görevinden ayrılarak iktidar partisine geçen isim üzerinden eleştirilerde bulunan Arslan, muhalefet partilerinden seçilen belediye başkanlarının seçmen iradesini temsil ettiklerini söyledi.

Seçmenlerin belediye başkanlarından yalnızca hizmet değil, aynı zamanda siyasi kararlılık da beklediğini ileri süren Arslan, belediye başkanlarının görevleri sırasında çeşitli engellerle karşılaşabileceklerini belirtti. Arslan, “Aydınlı, İzmirli size niye oy veriyor? ‘Dik durun’ diye oy veriyor, dik durun diye!” ifadelerini kullandı.

Arslan, belediye başkanlarının hizmet üretmesi gerektiğini ancak siyasi baskılar karşısında da seçmenlerinin beklentilerini gözetmelerinin önem taşıdığını savundu.

Tutuklu belediye başkanlarına destek mesajı

Konuşmasının devamında yargı süreçleri kapsamında tutuklu bulunan belediye başkanlarına ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na değinen Arslan, bu isimlerin siyasi mücadelelerini sürdürdüğünü ifade etti.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Sinem Dedetaş ve Fatma Hürriyet Kaplan’ın yanı sıra Ekrem İmamoğlu’nu da anan Arslan, söz konusu isimlere destek mesajı verdi. Arslan, bu isimlerin siyasi baskılar karşısında geri adım atmadığını savunarak partililerin dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Parti içindeki kırgınlıkların ve anlaşmazlıkların mücadeleyi zayıflatmaması gerektiğini belirten Arslan, konuşmasını birlik çağrısıyla tamamladı. Arslan, “Yok öyle küsmek, gitmek! Yok öyle bu mücadeleden kaçmak!” ifadeleriyle partililere seslendi.